Interkeram - Additív anyagok
Additív anyagok


 

Segédanyagok a Zschimmer & Schwarz cégtől

 

 

A Zschimmer & Schwarz cég folyósítószerei jól ismertek az öntőmasszát használó keramikusok körében. (ld. Interkerám Hírlevél 1998 március) Az alábbiakban néhány további adalékot mutatunk be, amelyek a massza és mázfeldolgozásban hasznos segítséget nyújthatnak.

Rendelési információk:

Árajánlatkérését vagy megrendelését e-mail - ben vagy telefonon várjuk. Kiszállítás akár postai utánvéttel is.

További részletekért kérjük tekintse meg a az Interkerám általános szállítási feltételeit.

 

 

Dolapix PC 67 - folyósító:

Nehezen folyósítható masszákhoz vagy visszadolgozott hulladék (spén) folyósítására használható. Széles folyósítási tartományt eredményez és a tixotrópia ellen hat. Magas szárazanyag tartalmú öntőiszapok előállítását teszi lehetővé.

Kémiai jellemzése: polikarbonsavak Na-sója.

Sárgás színű folyadék, vízzel könnyen elkeveredik. A javasolt mennyiség: 0,05 - 0,1 %. Nagyon hatékony folyósítószer, óvatosan, kis részletekben kell az iszaphoz adagolni.

 

Stellmittel ZS ülepedés-gátló:

Mázakhoz való elektrolit készítmény, amely a szedimentáció - azaz a leülepedés révén történő szételegyedés - ellen hat. Főleg a gyorsan ülepedő fazekas és opak mázak esetében hatásos ülepedés gátló. Az optimális adalék mennyiség 0,05% - 0,3 % a máztípustól és az üzemi körülményektől függően. Célszerű röviddel a felhasználás előtt intenzíven elkeverni a máziszapban.

 

Peptapon 29

A Peptapon 29 duzzadó anyagokból álló készítmény ülepedésre hajlamos mázakhoz és engóbokhoz. Javítja a máz kötődését a cserépre és a máz megfoghatóságát száradás után. Lehetővé teszi függőleges felületek mázazását lefolyás nélkül, és megakadályozza a máz megvastagodását a peremen. Elsősorban nyers tárgyak mázazásához ajánlott, pl. kályhacsempék, szaniter termékek. Az optimális mennyiség 0,1 --0,4 % (száraz mázra vonatkoztatva. Az adalékot a mázzal együtt 2 - 5 órán keresztül őröljük, vagy min. 30 percig intenzíven keverjük a máziszapban.

 

Optapix KG 6:

Nagy tisztaságú karboxi-metil-celllulóz (CMC) származék, amelyeket mázakhoz és engóbokhoz használnak, mint viszkozitást szabályozó, nem habzó kötőanyagot. Segíti a máz terülését és kötődését a cserépen, a mázugrások ellen hat. A máz ledörzsölhetőségét csökkenti, ezért különösen ajánlott a használata, ha a mázat festéssel dekorálják égetés előtt. (fajansz technika) A szükséges mennyiség: 0,1 - 0,5%. Célszerű malomban őrölni a mázzal együtt, vagy előzetesen törzsoldatot készíteni belőle.

 

Optapix AC 95

Akrilát diszperzió tejszerű folyadék formájában, amelyet massza granulátumok préselhetőségének javítására, a massza nyerstörési szilárdságának növelésére használnak. Kitűnő garnírozó massza készíthető edények fülének ragasztásához, ha a masszaiszapba 4 - 5 % Optapix AC 95 adalékot keverünk. Az adalék hatására a ragasztás tartós lesz, csökken a leválásból, repedésből

Optapix 1308 Kötő és terülést segítő adalék mázakhoz és engóbokhoz

Kémiai jellemzés : szerves polimer vizes oldatban

Jellemző tulajdonságok:

Kinézete: krém színű paszta 
Oldhatóság : vízzel jól keverhető 
Sűrűség ( 20 C ) : kb. 1,1 g/cm 3 
Viszkozitás ( 20 C ) kb. 2800 mPa.s

Alkalmazás:

Az OPTAPIX G 1308-at egyszer illetve kétszer égetéses technológiáknál használt mázakban használják kötő és terülést segítő adalékként. Máz felhordáskor nagyon egyenletes felület elérését teszi lehetővé. 
Az OPTAPIX G 1308 növeli a kötést a cseréphez, megakadályozza a lepergést.
Az OPTAPIX G 1308 stabilizálóan hat a máziszapra. A máz viszkozitása enyhén növekszik az alkalmazott koncentráció függvényében. A máz száradási idejét is vezérelni lehet az adalék koncentrációjával.

Az OPTAPIX G 1308-at a mázazó szalagon levő mázhoz kell adni. Az alkalmazási koncentráció 0 ,2 - 1,0 %, száraz anyagra vonatkoztatva. A terméket homogénen el kell keverni az iszapban, és a máz felhasználásra kész. Az adaléknak nincs szüksége duzzadási időre.

Tárolhatóság: 
Szakszerű tárolás esetén legalább 12 hónap

Csomagolás:
30 vagy 120 kg-os egységekben

 

Ár információk:

További részletekért kérjük tekintse meg a termékek árát az árlista menüpont alatt.

Beszerzéssel kapcsolatosan forduljon az Interkerámhoz.

© 2017 Interkeram Kft. | All rights reserved | www.interkeram.hu
Powered by: www.smartsoft.ro